Kijk omhoog - derde editie


Waarnemen

Sinds begin 2020 waren alle exemplaren uitverkocht - ook op Mira. Maar trots kunnen we melden dat de uitgeverij besloot om een (herziene) derde druk uit te brengen, deze is sinds 1 oktober 2020 op de markt!

"Op vijf jaar tijd is er immers héél wat veranderd! De sterrenKUNDE kende de laatste jaren meer ontdekkingen en doorbraken dan ooit te voren: van de ontdekking van exoplaneten (stilaan komt zelfs de Heilige Graal in zicht: een planeet met evenveel levenskansen als onze aarde) tot foto’s van zwarte gaten.

Maar ook het sterrenKIJKEN (de hobby)  evolueert de laatste jaren aan een ongezien tempo. Computergestuurde sterrenkijkers worden schering en inslag, digitale camera’s steeds gevoeliger, kwaliteitsvolle compacte telescopen steeds betaalbaarder. En er valt ook veel te zien: niet alleen sterren, planeten, kometen en het ISS, maar ook de satelliettreintjes van Elon Musk... Vijf jaar na de eerste uitgave van dit boek, vonden Frank Deboosere en Philippe Mollet (van volkssterrenwacht Mira) dat het hoog tijd was voor een nieuw boek, helemaal up-to-date!"

De prijs is wel een klein beetje aangepast: 24,95 euro op Mira en in de boekhandel...

U kan hem ook bestellen bij ons, maar dan komen er nog 6,00 euro verzendingskosten bij (dus 30,95 euro, te betalen op IBAN BE67 0000 7722 0787, met vermelding "Kijk Omhoog").

 

Voorpagina%20derde%20druk_0.jpg

 

Auteur
Francis Meeus