Bereikbaarheid


Stratenplan rond MIRA

Wegenwerken Grimbergen 2015-2020

Sinds het voorjaar 2015 vinden er grote wegenwerken plaats in de buurt van onze volkssterrenwacht. De werkzaamheden aan de Brusselsesteenweg zijn intussen achter de rug, maar in een volgende fase is de Wolvertemsesteenweg (steenweg van Vilvoorde naar Wolvertem/Aalst) aan de beurt. Die werken zijn voorzien vanaf 2019. Meer info en concrete stand-van-zaken bij Wegen en Verkeer.

Fiets

Het beste vervoermiddel blijft de fiets. Er bevindt zich een fietsenstalling aan de ingang van de Volkssterrenwacht. Jouw fietsroute uitstippelen kan eenvoudig via Google Maps. MIRA ligt langs mooie fietsroutes en fietsknooppunt 38 ligt aan het einde van de straat. Meer info over de knooppunten in de buurt van de Volkssterrenwacht vind je hier terug.

Openbaar vervoer

Grimbergen heeft geen eigen station, maar je kan tot in Vilvoorde of naar Brussel-Noord sporen en daar overstappen op de bus.

Kom je vanuit het station Vilvoorde? 

Neem aan het station bus 821 richting Merchtem en stap na +-10 minuten af aan de halte 'Grimbergen Hoge Steenweg'.

Kom je vanuit het station Brussel-Noord? 

Neem dan bus 230 richting Humbeek, bus 231 richting Kapelle-op-den-Bos of bus 232 richting Grimbergen en stap na +-40 minuten af aan de halte 'Grimbergen Stelplaats'.

Voor een uitgebreid overzicht van trein- en busaanbod naar MIRA surf naar de website van de Lijn.

Wagen of autocar

Met de wagen of autocar kan je MIRA bereiken via verschillende invalswegen. Let wel: in de meeste GPS-toestellen, alsook Google Maps, staat de volledige Abdijstraat verkeerdelijk aangeduid als éénrichtingsverkeer, en word je via smalle straatjes door het centrum van Grimbergen geleid. Zeker voor verenigingen die per autocar komen raden we dit ten stelligste af, precies wegens de nauwe doorgang in het centrum van de gemeente.

MIRA is het best bereikbaar als men de Abdijstraat inrijdt vanuit de Wolvertemsesteenweg (N211). Het gedeelte met éénrichtingsverkeer in de Abdijstraat begint immers pas een stuk verder in de straat.

Komt men vanuit Brussel of vanaf de Brusselse ring (R0) volgt men de Brusselsesteenweg (N202) tot aan de Wolvertemsesteenweg, en daar draait men rechtsaf richting Vilvoorde.

Naast het gebouw is parking voorzien. Ook aan het Pastoor Woutersplein (op 400 meter afstand) is een ruime parking.

 

Een document met deze informatie en het bijhorende kaartje kan je downloaden via het bestand in bijlage.

 

Bijlages