Mira Webcam


Welkom op de Mira Webcam pagina - hier kan je de huidige weersituatie op de sterrenwacht raadplegen, herlaad de pagina om nieuwe beeldjes te zien:

 

 


Richting Zuidoost.


Richting Noordoost.

 


Richting Zuidoost - Detail abdijkerk.

Mira Webcam naast Armillairsfeer
Mira Webcam naast Armillairsfeer

Mira Webcam met twee lenzen
Mira Webcam met twee lenzen

De Mobotix-webcams werden op het terras geplaatst . Eentje naast de armillairsfeer kijkt richting zuid/zuidoost en de Grimbergse basiliek (allerhoogste kwaliteit).

Een tweede tegen de muur van het planetarium kijkt juist richting het Noordoosten: uitzicht op de heliostaat, de 40cm Meade ACF-telescoop, en de 150mm lenzenkijker voor rolstoelgebruikers. In deze richting zien we 's morgen de zon opkomen, en 's nachts de sterren.

Een derde camera staat bovenop het gebouw, en kijkt richting het westen. Hier zien we 's avonds mooi de Zon ondergaan, maar 's nachts ook de sterren en eventuele planeten.

Een vierde camera zoomt in op de abdij en meer bepaald de abdijtoren. Met een beetje geluk kan je op die laatste beelden wel eens de slechtvalken zien die er nesten (en broeden!)...

Het zijn dubbele camera's, met een kleurenbeeld in zichtbaar licht voor overdag en een zwart-wit camera met hoge gevoeligheid om de nachthemel te kunnen zien.

 

De collega's van andere sterrenwachten hebben ook webcams, die kan je raadplegen op: