Bereikbaarheid


Wegenwerken Grimbergen 2020-2021

De sinds lang aangekondigde wegenwerken op de Wolvertemsesteenweg (tot voorbij het kruispunt met "onze" Abdijstraat, dus via die weg zal Mira niet meer bereikbaar zijn) zijn op 12 oktober 2020 gestart, en zullen tot in het najaar 2021 voor grote hinder zorgen.

Het plannetje hieronder geeft aan hoe u dan wel Mira kan bereiken (voorlopig dus ook niet via het centrum van Grimbergen: Lange Steenweg noch Kerkplein): op de -nu doodlopende- Vilvoordsesteenweg komt een rechtstreekse op/afrit van onze parking.

Komende vanuit Vilvoorde: voor het verkeer komende vanuit Vilvoorde wordt het zelfs nog ietsje makkelijker om Mira te bereiken: op de Vilvoordsesteenweg (die vanaf daar dan onderbroken is) kan men rechtstreeks onze parking oprijden.

Komende vanaf de Brusselse Ring: op de Brusselsesteenweg bovenaan de helling (eerste verkeerslichten) afslaan naar rechts (Spaanse Lindebaan) en zo doorrijden tot aan de volgende verkeerslichten. Daar naar links op de Vilvoordsesteenweg tot aan de nieuwe oprit van onze parking.

Komende vanaf Meise/Wolvertem: aan de verkeerslichten (busstation Grimbergen) afslaan naar rechts (Brusselsesteenweg) en zo doorrijden tot bovenaan de helling. Aan die verkeerslichten afslaan naar links (Spaanse Lindebaan) en zo doorrijden tot aan de volgende verkeerslichten. Daar terug naar links op de Vilvoordsesteenweg tot aan de nieuwe oprit van onze parking.

Autobussen/autocars: aangezien de parking Fenikshof gedurende de werken een doorgangsweg wordt voor het verkeer komende vanuit de Abdijstraat, zullen er op de Vilvoordsesteenweg ter hoogte van de parking/Mira twee parkeerplaatsen voorzien worden voor bussen.

Meer info en concrete stand-van-zaken bij Wegen en Verkeer.

Wegenwerken 2020

 

Wegenwerken 2020 Stratenplan

Fiets

Het beste vervoermiddel blijft de fiets. Er bevindt zich een fietsenstalling aan de ingang van de Volkssterrenwacht. Jouw fietsroute uitstippelen kan eenvoudig via Google Maps. MIRA ligt langs mooie fietsroutes en fietsknooppunt 38 ligt aan het einde van de straat. Meer info over de knooppunten in de buurt van de Volkssterrenwacht vind je hier terug.

Openbaar vervoer

Grimbergen heeft geen eigen station, maar je kan tot in Vilvoorde of naar Brussel-Noord sporen en daar overstappen op de bus.

Kom je vanuit het station Vilvoorde? 

Neem aan het station bus 821 richting Merchtem en stap na +-10 minuten af aan de halte 'Grimbergen Hoge Steenweg'.

Kom je vanuit het station Brussel-Noord? 

Neem dan bus 230 richting Humbeek, bus 231 richting Kapelle-op-den-Bos of bus 232 richting Grimbergen en stap na +-40 minuten af aan de halte 'Grimbergen Stelplaats'.

Voor een uitgebreid overzicht van trein- en busaanbod naar MIRA surf naar de website van de Lijn.

Wagen of autocar

Met de wagen of autocar kan je MIRA bereiken via verschillende invalswegen. Let wel: in de meeste GPS-toestellen, alsook Google Maps, staat de volledige Abdijstraat verkeerdelijk aangeduid als éénrichtingsverkeer, en word je via smalle straatjes door het centrum van Grimbergen geleid. Zeker voor verenigingen die per autocar komen raden we dit ten stelligste af, precies wegens de nauwe doorgang in het centrum van de gemeente.

MIRA is het best bereikbaar als men de Abdijstraat inrijdt vanuit de Wolvertemsesteenweg (N211). Het gedeelte met éénrichtingsverkeer in de Abdijstraat begint immers pas een stuk verder in de straat.

Komt men vanuit Brussel of vanaf de Brusselse ring (R0) volgt men de Brusselsesteenweg (N202) tot aan de Wolvertemsesteenweg, en daar draait men rechtsaf richting Vilvoorde.

Naast het gebouw is parking voorzien. Ook aan het Pastoor Woutersplein (op 400 meter afstand) is een ruime parking.

 

Een document met deze informatie en het bijhorende kaartje kan je downloaden via het bestand in bijlage.

 

Bijlages