MIRA Jeugdkern


Sinds eind 2004 heeft Volkssterrenwacht MIRA een heuse Jeugdkern, niet enkel voor jongeren maar ook door jongeren! Voordien waren er reeds twee keer per jaar de jeugd vakantiekampen waar enthousiastelingen tussen 9 en 14 jaar een week lang kennis kunnen maken met alle aspecten van sterrenkunde. De Jeugdkern vormt echter een vaste, maandelijkse activiteit voor de jeugd op MIRA.
Ben je jong en gebeten door de sterrenkundemicrobe? Dan moet je zeker eens naar de Jeugdkern komen!

Wie?

Alle jongeren tussen 9 en 14 jaar zijn welkom. Voorkennis mag uiteraard maar is zeker niet nodig, een gezonde dosis interesse in sterrenkunde is meer dan voldoende!

Jongeren kunnen een drietal keer komen uitproberen om te zien of de Jeugdkern beantwoordt aan hun verwachtingen. Indien dat inderdaad zo is, verwachten wij wel dat zij lid worden van MIRA. Alle jeugdkernactiviteiten zijn dan helemaal gratis voor hen, inclusief de versnaperingen tijdens de pauze.

Wat?

Sterrenkunde uiteraard! Elke maand staat er een activiteit op het programma (bekijk de kalender voor de komende activiteiten). Zo'n activiteit kan variëren van een voorstelling over hoe je sterren en planeten best waarneemt, over een échte zoektocht naar de bouwstenen van ons heelal tot spectaculaire proefjes.

Hieronder enkele activiteiten die in het verleden plaatsvonden:

  • Quiz, bv. een MIRA-versie van "De Pappenheimers"
  • Proefjes - spektakel gegarandeerd!
  • Een wedstrijd met leuke prijzen
  • Een filmavond
  • Nog veel meer...

Waar?

De activiteiten hebben steevast plaats op Volkssterrenwacht MIRA.

Wanneer?

De activiteiten worden meestal georganiseerd op de tweede zaterdag van de maand van 20 tot 22 uur. Opgelet, dit is slechts de algemene regel, waar soms van afgeweken wordt (bijvoorbeeld om activiteiten midden in de examens te vermijden). In juli en augustus is er geen bijeenkomst van de Jeugdkern.

De precieze planning kan je ook steeds terugvinden in de kalender.

Krijg je graag een herinnering voor elke activiteit? Op https://mira-jeugdkern-mailinglist.fly.dev/ vind je instructies om je in te schrijven op onze mailinglijst.

Rocket Science! Versnaperingen tijdens de pauze Waarnemen Een gekke quiz Waterraketten Lanceren: veiligheid boven alles! Interessante presentaties over Sterrenkunde, Ruimtevaart en Wetenschap

Archief