Boekbesprekig: SOS: Kleine Beer roept Grote Beer


Titel: SOS: Kleine Beer roept Grote Beer

Tekst: Knister

Illustraties: Wahed Khakdan

Uitgeverij: De Vier Windstreken

ISBN: 978-90-5116-917-1

Aantal bladzijden: 32

Prijs: € 14,99

 

Meer info via www.vierwindstreken.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SOS Kleine Beer

 

Copyright afbeelding: De Vier Windstreken

 

Voor de allerjongste sterrenliefhebbers verscheen er in oktober bij uitgeverij De Vier Windstreken een fraai geïllustreerd kinderboek over een fantasierijke reis tussen de sterren.

In een oud huisje dat weldra afgebroken zal worden zitten op zolder enkele vergeten speelgoedkameraadjes zich bezorgd af te vragen waar ze binnenkort zullen kunnen wonen. Het kleine pluchen beertje vraagt raad aan de Grote Beer die hij vanuit het dakraam kan zien. En Grote Beer stuurt meteen een reddingsteam richting het oude huisje. Na een lange reis komt Ruimtekip met het bromtolruimteschip aan bij de vriendjes, die klimmen aan boord en vertrekken meteen, op weg naar een nieuw plekje om te wonen tussen de sterren.

Een eenvoudig verhaaltje dat kinderen van 3 tot 5 jaar zich graag zullen laten vertellen. Ze maken meteen ook kennis met enkele sterrenbeelden, zoals de Grote Beer, de Draak en het vliegende paard Pegasus.

Het verhaal ontrolt zich spontaan, in de logica van een kind zullen de vele hachelijke fasen om eerst veilig op Aarde te landen en om vervolgens vanop Aarde weer te kunnen vertrekken naar de ruimte zonder problemen verlopen. En kinderen die zich toch vragen stellen bij de vele fantastische elementen in het verhaal kunnen altijd bij papa en mama, bij de juf of meester, of op onze volkssterrenwacht terecht voor alle aanvullende uitleg…

De prachtige illustraties van de hand van de gerenommeerde Iraanse artiest Wahed Kahkdan zullen zeker bijdragen tot het beleven van een fantastisch ruimteavontuur voor de jonge lezertjes. De tekeningen ademen allemaal een schemerachtige sfeer uit die wij, sterrenliefhebbers, ten zeerste kunnen appreciëren.

 Conclusie: gelezen, bekeken en goedgekeurd.

 

Tekst: Francis Meeus, 14 december 2022