Sterrenkijkdagen


3 december 2022 19:00 – 23:00
Kijk-activiteit

De Vereniging Voor Sterrenkunde organiseert naar jaarlijkse gewoonte Sterrenkijkdagen, en in 2022 vinden die plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 december. De Vlaamse Volkssterrenwachten werken uiteraard graag mee aan dit initiatief, samen met vele andere amateursterrenkundeverenigingen uit Vlaanderen.

 

Sterrenkijken op MIRA

 

Copyright: Volkssterrenwacht MIRA

 

Het publiek kan doorlopend op onze volkssterrenwacht terecht om waarnemingen te verrichten, om kennis te maken met de vele experimenten en maquettes die in onze permanente tentoonstelling staan opgesteld. Wie wil kan ook een multimediavoorstelling bijwonen over onze plaats tussen de sterren. Er zijn in de loop van de avond meerdere voorstellingen.

De Maan is voor drie vierde verlicht, zodat er met behulp van onze vele telescopen op onze buur heel wat mooie kraters, bergen, ravijnen, enzovoort te bewonderen vallen.

Daarnaast is de herfststerrenhemel van de partij met klassiekers als sterrenbeelden Pegasus, Perseus, Stier, Orion, Tweelingen en de Voerman. De Andromedanevel staat hoog aan de hemel te pronken...

En last but not least: de planeten Jupiter, Saturnus en Mars zijn ook van de partij.

Duimen maar voor helder weer !!!

 

 

2022-12-03 Stellarium screenshot

 

Copyright afbeelding: Stellarium >>> https://stellarium.org/nl/

 

 


Aanvang: 19h

Vrije toegang

Wie de multimediavoorstelling wenst bij te wonen betaalt 3 euro

Zonder reservatie