Lezing Steven Krekels: 'Het belang van Remote Sensing voor onze planeet'


27 november 2022 15:30 – 16:30
Lezing

Van satellieten zo groot al eens bus en archieven met harde schijven vol data tot cubesats zo groot als een Rubiks cube en petabytes aan data in de cloud! Aardobservatie en remote sensing zijn de laatste jaren enorm hard geëvolueerd en toegankelijk geworden. VITO Remote Sensing is een wereldspeler in het aanbieden van aardobservatiedata en -diensten voor verschillende sectoren. Van landbouw tot landgebruik, infrastructuur, klimaat en nog zo veel meer.

Kom tijdens de Dag van de Wetenschap langs bij Volkssterrenwacht MIRA en ontdek meer over de jarenlange ervaring van VITO Remote Sensing en hoe zij met hoogtechnologische tools aardobservatie integreren in operationele workflows en beslissingsprocessen ter ondersteunging van onze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Steven Krekels, unit manager VITO Remote Sensing, neemt je mee door de Belgische activiteiten in het aardobservatie domein. Je zal zien hoe Aardobservatie is geëvolueerd van een heel wetenschappelijke omgeving naar een technologie die – aangevuld met artificiële intelligentie & big data – erg nuttig is voor verschillende domeinen. We zeggen niet voor niets “meten is weten” !

We sluiten af met een korte demonstratie van Terrascope, het Belgisch platform voor aardobservatiebeelden- en diensten, zodat – als je wil - je zelf aan de slag kan gaan. Neem dan best wel je eigen computer mee!

Kan je niet wachten tot 27 november? Neem alvast een kijkje op https://remotesensing.vito.be/ om te zien wat je allemaal kan verwachten.