Sophie Berkenbosch: Wat een ruimtevaartingenieur lijden kan
Lees hier hoe de Astroclub op MIRA in zijn werk gaat: opzet, openingsuren, reserveringen, enzovoort.
Voorstelling in de multimediazaal
Als ervaringsdeskundige komt Sophie Berkenbosch spreken over de complexe processen die gepaard gaan met het lanceren en doen functioneren van satellieten in de ruimte. Omdat er zoveel vakbekwaamheid is bij wetenschappers, ingenieurs en technici loopt alles meestal zoals gepland, maar er zijn toch o zoveel valkuilen die een ruimtemissie kunnen doen mislukken...
Spreker is Sophie Berkenbosch, zij is hoofd van het labo elektronica aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA) en is betrokken bij verschillende tot de verbeelding sprekende ruimtevaartprojecten.
Copyright afbeelding: BIRA
Bezoek aan het waarnemingsterras op MIRA
Sinds vele jaren beschikt MIRA over een goed uitgerust waarnemingsterras, maar vanaf dit jaar zijn daar een mooie grote en volledig geautomatiseerde koepel bijgekomen met daarin een 50 cm telescoop! Voortaan zal sterrenkijken op MIRA nog meer mogelijkheden bieden dan voorheen...
Bezoek aan de tentoonstelling op MIRA
Naast de voorstelling in de multimediazaal op het gelijkvloers en een bezoek aan het waarnemingsterras op de derde verdieping kan iedereen ook op eigen tempo de tentoonstelling op MIRA doorlopen. Overal in het gebouw staan maquettes, experimenten en multimediale opstellingen over de meest verscheiden aspecten i.v.m. sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Bij vragen zijn er altijd wel medewerkers van MIRA beschikbaar om de nodige verhelderende uitleg te geven.
Desgewenst is een afsluiter mogelijk in ons clubhuis. Daar kunnen we bij een drankje gezellig napraten en eventueel opwarmen na een lange waarnemingssessie.
Deuren open vanaf: 19h
Aanvang Lezing: 20h
Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro
Wie lid is van MIRA kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.