Schattenzoektocht van Vlieg op MIRA


1 juli 2018 14:00 – 31 augustus 2018 18:00
Andere

Kom op MIRA zoeken naar de Schat van Vlieg die bij ons verstopt zit. In eenzelfde moeite speur je ook naar een hoofdingrediënt van het heelal en kan je ervaren wat een vallende ster meemaakt gedurende de helse tocht door de aardse atmosfeer. Niet voor gevoelige handjes...

Wat?

We bezorgen je aan het onthaal een mooi kleurrijk boekje met 9 zoekopdrachten en 6 voelopdrachten. Als je de avontuurlijke tocht door MIRA tot een goed einde hebt gebracht puzzel je een woord tevoorschijn dat je de weg wijst naar de schatkist.

Oh, klein detail nog: je moet de code van het slot kraken om in die schatkist te kunnen, dus op het eind is er nog een laatste inspanning nodig om je welverdiende beloning te kunnen bemachtigen…

Schatten02.JPG

Voor wie niet wachten kan: het boekje met opdrachten kan je trouwens al via de bijlage aan dit bericht downloaden.

Voor wie?

De zoektocht is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar, die kunnen zelfstandig op schattenjacht gaan. Maar ook jongere kinderen, vergezeld van een pientere  volwassene zullen plezier beleven aan de schattenzoektocht. De volwassenen trouwens ook. En normaal gezien kan je binnen het uur klaar zijn met je expeditie op MIRA.

Wanneer?

Je kan elke woensdag en zondag van 14 tot 18 uur komen zoeken en dit van 1 juli tot 31 augustus.

Behalve op woensdag 15 augustus, dan is het Maria Hemelvaart en heeft Vlieg andere verplichtingen. Op zondag 1 juli kan je trouwens al vanaf 10 uur op MIRA terecht, ook voor de Schat van Vlieg, die dag is het zonnekijkdag en is er dus extra veel te doen op onze volkssterrenwacht.

Schatten03.JPG

MIRA bezoeken

Je kan naast de schattenzoektocht nog heel wat leuke experimenten doen op MIRA, je komt oog in oog met fraaie maquettes en er zijn een heleboel multimediaopstellingen, dit alles rond sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. En zeker niet vergeten: op het waarnemingsterras staan twee grote koepels met allerhande telescopen. Bij helder weer doen we samen zonnewaarnemingen en kijken we ook eens naar buurplaneet Venus. Meer info op www.mira.be.

Schatten van Vlieg elders

In Grimbergen moet je vast ook op zoek naar de schat van Vlieg die in het Museum voor Oudere Technieken (het MOT) is verstopt. Daar kan je kennismaken met een boeiend doe-museum in een prachtige groene omgeving.

Voor de andere +- 300 locaties waar schatten verstopt zijn: https://www.uitmetvlieg.be/schattenjacht.

Bijlages
Bijlage Size
2018 Schatten van Vlieg op MIRA.pdf6.59 MB 6.59 MB