Cursus

Jongerencursussen 2018

Volkssterrenwacht MIRA organiseert in 2018 opnieuw twee edities van onze populaire cursus voor jongeren van 9 tot 14 jaar: één tijdens de tweede week van de paasvakantie (9 tot13 april) en één tijdens de voorlaatste week van de zomervakantie (20 tot 24 augustus).


Cursus theoretische sterrenkunde 2018

De cursus theoretische sterrenkunde richt zich tot iedereen die geboeid is door de wondere wereld waarin wij leven. Ruimteschip Aarde is ons veilig nest in een onmetelijk groot universum. Tijdens de cursus nemen we de tijd om onze eigen planeet wat nader te leren kennen, maar we maken vooral ook kennis met onze buren, d.w.z. de andere objecten in ons zonnestelsel, en de sterren die overal om ons heen aan de hemel staan te schitteren.

Cursus praktische sterrenkunde 2017

De cursus is intussen volzet.

Er volgt een nieuwe editie in 2019.

Alle lessen vinden plaats op woensdagavond tussen 19 en 21 uur, en worden gegeven door medewerkers van Volkssterrenwacht MIRA.

De lessen worden meestal gegeven in de grote multimediazaal, waar alle mogelijke audiovisuele apparatuur ter beschikking staat. Maar in functie van het onderwerp en vooral ook van de weersomstandigheden proberen we op tijd en stond de lessen ook in de praktijk te brengen: telescopen, experimenten, waarnemingsterras,...Inhoud syndiceren