Sterrenkunde in België

Een dezer dagen verschijnt het nieuwe nummer van het tijdschrift Science Connection, daarin een interessant dossier over sterrenkunde in België.

Science connection is het gratis magazine dat uitgegeven wordt door het Federaal Wetenschapsbeleid met daarin allerlei boeiend nieuws over wetenschappelijke en culturele activiteiten die gerelateerd zijn aan de federale instellingen in ons land. Daarbij komen onderwerpen uit de wereld van de sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde geregeld aan bod. En het nummer dat nu verschijnt zet dus de sterrenkunde in België speciaal in de kijker.

Aan bod komen de verschillende wetenschappelijke instituten waar astronomie centraal staat (Koninklijke Sterrenwacht, universiteiten), maar ook de Vereniging voor Sterrenkunde, de Vlaamse Volkssterrenwachten, andere astronomische kringen en initiatieven in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. Wie het dossier inkijkt zal verheugd zijn om vast te stellen dat de passie voor sterrenkunde en voor het begrijpen van de wereld waarvan wij deel uitmaken via zovele kanalen beschikbaar is voor professionele en amateursterrenkundigen.

Wie het dossier elektronisch wil binnenhalen kan dat voor het Nederlandstalige dossier via deze link, de Franstalige versie staat hier online.

Bron: Federaal Wetenschapsbeleid www.belspo.be