Neem zelf de Hubble Space Telescope ter hand!

Zo'n kans krijg je niet elke dag in de schoot geworpen, maar ter gelegenheid van het Internationale Jaar van de Sterrenkunde krijg jij de kans om zelf de beroemde Hubble Space Telescope op één van zes voorgestelde hemelobjecten te richten. Het gaat om nevels en sterrenstelsels die de Hubble uiteraard nog niet eerder gefotografeerd heeft, en jij kan nu dus stemmen voor jouw favoriet om zo mee te bepalen welk hoekje van het universum haarscherp in beeld gebracht zal worden.

"Hubble's Next Discovery -You Decide", dat is de naam van dit project, en op de HubbleSite kan je kennismaken met de zes kandidaten via een foto en een korte beschrijving, daar kan je ook je stem uitbrengen. Door dat te doen maak je meteen ook kans om één van de honderd foto's van het uitverkoren object te winnen.

Welk object uiteindelijk de meeste stemmen heeft gehaald zal bekend gemaakt worden ter gelegenheid van de 100 Uren van de Sterrenkunde, een wereldwijde activiteit binnen het Internationale Jaar van de Sterrenkunde die plaatsvindt tussen2 en 5 april.

Let op: stemmen kan nog tot 1 maart. Veel succes!

Bron: HubbleSite