Duizendste bezoeker "Mira Open Op Zondag"

Tom Van Campenhout uit Herent werd vorige weekend in de bloemetjes gezet: hij was de 1000ste bezoeker die MIRA op zondag bezocht, sinds we begin april met deze formule begonnen. De gelukkige kwam natuurlijk gratis binnen, maar kreeg bovendien ook een mooi cadeau (netjes op tijd voor de eindejaarsfeesten) in de vorm van een handige draaibare sterrenkaart (planisfeer) en een boeiend boek over sterrenkunde.

De formule "Mira Open Op Zondag" wordt volledig door vrijwilligers gedragen: een ploeg van een twintigtal enthousiastelingen zorgt er voor dat U elke zondagnamiddag op MIRA terecht kan. Sommigen bemannen de kassa en info-balie, anderen zorgen voor toeristische informatie, of geven her en der wat uitleg bij diverse opstellingen (de interactieve sterrenkaart bijvoorbeeld, of de telescoopkoepels).
Als bezoekers krijgt u echter vooral uitleg via ons systeem van audioguides, waarop de zoetgevooisde stem van weerman Frank Deboosere voor deskundige maar héél toegankelijke commentaar zorgt bij een 60tal verschillende opstellingen. Dat omvat natuurlijk de telescopen, maar ook het weerstation, de diverse tentoonstellingszalen, maquettes, een hele resem interactieve opstellingen, maquettes, en héél wat interessante experimenten.
Genoeg reden om een plezante en toch leerrijke zondagnamiddag op MIRA door te brengen. En misschien wordt u wel de gelukkige 2000ste bezoeker?