Lezing Steven Krekels: Proba-V waakt vanuit de ruimte voor een meer duurzame wereld

22/04/2017 - 15:00
22/04/2017 - 17:30

VITO Remote Sensing: See The Bigger Picture

Hoe kunnen we waterkwaliteit monitoren vanuit de ruimte? Of hoe gaan we oogsten voorspellen met behulp van o.a. satellietbeelden? En hoeveel zonnepotentieel heeft uw dak of alle daken van Vlaanderen? Allemaal belangrijke maatschappelijke onderwerpen waarvoor Remote Sensing of Aardobservatie oplossingen aanbiedt.

Neem nu bijvoorbeeld het opvolgen van gewassen en het voorspellen van oogsten. Met behulp van o.a. satellietbeelden, dronebeelden, weerdata, etc. kunnen we gewassen beter opvolgen, ingrijpen waar precies nodig en oogsten accurater voorspellen. Belangrijk voor de producent om winstgevend te blijven, maar ook voor beleidsondersteunende organisaties zoals de Verenigde Naties wanneer het over globale voedselzekerheid gaat. Met de huidige hongersnood in Hoorn van Afrika zien we nogmaals dat er nog heel wat werk aan de winkel is inzake globale voedselveiligheid.

© afbeelding: ESA, P. Carril

Steven Krekels, Unit Manager van VITO Remote Sensing, legt u graag uit welke mogelijkheden Remote Sensing te bieden heeft en hoe een team van 90 experten dagdagelijks end-to-end oplossing aanbiedt voor zowel nationale als internationale bedrijven, overheden en beleidsondersteunende organisaties voor talloze eindapplicaties.

Steven KrekelsSteven Krekels

Website: https://remotesensing.vito.be

Blog: https://blog.vito.be/remotesensing

Aanvang: 15 uur
Toegang: 3 euro
Wie lid van MIRA is, kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.

Een uitgebreide activiteitenkalender vind je in bijlage.


BijlageGrootte
Activiteitenkalender 2017 versie 2017-01-03.pdf345.63 KB