De MIRA digitale nieuwsbrief ziet het levenslicht!

Na twintig jaargangen is ons geliefde tijdschrift MIRA Ceti toe aan een nieuw leven.

De voorbije jaren kreeg je als abonnee of als lid vier keer per jaar een papieren exemplaar in de bus, en qua inhoud waren wij best fier op hetgeen wij jou keer op keer te bieden hadden. De commentaren waren ook steeds erg positief, en die waardering deed zeker deugd. Maar zoals iedereen kon opmerken: het was ook elke keer met de nodige weken vertraging dat het boek bij jou thuis afgeleverd werd. Daar is een goede reden voor: de werkdruk is in de loop der jaren danig toegenomen, en met slechts twee vast werkkrachten is het een hele karwei om onze volkssterrenwacht dag in dag uit op volle toeren te doen draaien. Dankzij de enthousiaste medewerking van vele vrijwilligers blijft het mogelijk om jaarlijks meer dan tienduizend bezoekers op MIRA te verwelkomen en om veel verscheiden activiteiten rond sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwante onderzoeksdomeinen aan te bieden, maar zelfs voor al die enthousiastelingen telt een dag maar 24 uur...

Daarom werd na rijp beraad besloten om, in overeenstemming met de geest van de tijd, te opteren voor een digitale nieuwsbrief die met een zelfde periodiciteit zal verschijnen, die ook als belangrijk communicatiemedium met de leden en abonnees zal fungeren en die zal verwijzen naar en aangevuld worden door inhoud op de website van MIRA. Deze website zal trouwens ook in de loop van 2017 grondig vernieuwd worden.

Dankzij deze formule zullen we ook korter op de bal kunnen spelen: soms zullen we een extra editie verzenden met nieuws heet van de naald over onze vereniging of over belangrijke ontwikkelingen uit de wereld van de sterrenkunde en ruimtevaart.

Bekijk onze eerste digitale nieuwsbrief via deze link.