Voorstelling project "Sterren schitteren voor iedereen"

Vorige vrijdag -11 september- kwam Jean-Pierre Grootaerd het project Sterren schitteren voor iedereen voorstellen op MIRA, project waarvan hij de grote bezieler is.
Het is een internationaal (ook Nederland en Duitsland zijn betrokken) project om handige telescopen te bouwen en te schenken aan scholen en andere instellingen voor bijzonder onderwijs, mèt begeleiding door sterrenkunde-verenigingen.
Elk pakket bestaat uit een 80mm lenzenkijker op stevig maar eenvoudig houten onderstel, met een enorm pakket aan accessoires en boeken/posters/kaarten/DVD's,... (met dank aan de gulle sponsors). Ook MIRA sponsort dit jaar twee pakketten, voor scholen uit de ruime buurt...

Eerst was er een signeersessie door wetenschapsjournalist Herman Hendrickx, dan volgde de uiteenzetting over het project, en dan -we hadden immers geluk met het weer!- demonstreerden we één van de kijkertjes aan de aanwezigen uit de doelgroep. De algemene conclusie was duidelijk: project goedgekeurd, en hartverwarmend dat zoiets nog kan!

Herman Hendrickx signeert de telescopenHerman Hendrickx signeert de telescopen
Herman met Jean-PierreHerman met Jean-Pierre

Met dank aan Younes, Amelia en Louisa voor het poseren...Met dank aan Younes, Amelia en Louisa voor het poseren...