World Space Week 2013: "Exploring Mars, Discovering Earth'

World Space Week 2013 is alles over wat velen beschouwen als de volgende grens: de planeet Mars. De mensheid verovert snel deze nieuwe grens. Curiosity is de grootste rover ooit gebracht naar een andere planeet. In 2018 zullen de eerste mensen een kans krijgen om de planeet van dichtbij te zien door Dennis Tito's mars fly-by missie, terwijl verscheidene organisaties de eerste bemande landing voorbereiden.

Genoeg redenen om op exploratie naar Mars te gaan. Tijdens de World Space Week vanaf 04 oktober 2013 kunnen we laten zien wat we leren over Mars, maar ook wat we leren over onszelf! Mars biedt ons de kans om te definiëren in welke wereld we willen leven. Hoe kunnen beperkte middelen op een planeet worden gebruikt om een ​​nieuwe beschaving op te bouwen? Hoe kunnen we een omgeving creëren die het menselijk leven ondersteunt, zonder kritische elementen die andere planetaire processen ondersteunen te vernietigen? Lessen die we kunnen toepassen op andere planeten, maar ook op onze huidige planeet!

Een evenement bijwonen? Klik hier om de mondiale agenda te bekijken. Wij hopen u snel te zien bij een World Space Week evenement! Of via facebook