Minister Lieten ondertekende nieuw convenant met de Vlaamse Volkssterrenwachten

Terwijl anderen wanhopig uitkeken naar het zogenaamde "Einde van de wereld", keken de Volkssterrenwachten uit naar een véél hoopvoller gebeurtenis. De vrijdag ervoor werd door de Vlaamse Regering het nieuwe convenant met de zes Vlaamse Volkssterrenwachten goedgekeurd, en op vrijdag 21 december kwam minister Lieten dan op MIRA langs voor de officiële ondertekening.

Minister Lieten ondertekent het convenant (onder het toeziend oog van de Grimbergse burgemeester)Minister Lieten ondertekent het convenant (onder het toeziend oog van de Grimbergse burgemeester)

De datum voor de ondertekening was niet toevallig gekozen: op 21 en 22 december gingen de jaarlijkse Sterrenkijkdagen door, een evenement waar de Vlaamse Sterrenwachten steeds enthousiast aan meewerken.
Na de ondertekening kreeg de minister nog even een kort bezoek aan MIRA, en als bij wonder trok op dat ogenblik zelfs de hemel even op. Nèt genoeg om even een blik te werpen op Jupiter en de Maan.

Gelukkige timing: tijdens een zeldzame opklaring konden we nog even de Maan en Jupiter tonen...Gelukkige timing: tijdens een zeldzame opklaring konden we nog even de Maan en Jupiter tonen...