Eindwerken scholen: bouw je eigen telescoop!

Ook voor het komend schooljaar 2012-2013 organiseert de werkgroep Kijkerbouw van de Volkssterrenwacht Armand Pien (VSRUG) in samenwerking met de Vakgroep Fysica en Sterrenkunde van de UGent (en de collega's van de andere volkssterrenwachten) het project ‘KIJKERBOUW OP SCHOOL‘.

Dit project is in het bijzonder bedoeld als eindwerk voor zowel Technische als niet-technische scholen. Er is keuze uit diverse types Newton telescopen variërend van klassieke buis dobsontelescopen, over trussdobson tot kofferdobson. Deskundige begeleiding door Guy Wauters en Jean-Pierre Grootaerd van de Werkgroep Kijkerbouw is voorzien en er wordt gegarandeerd dat, indien men zich aan het concept houdt, binnen de zes maanden op het einde van de rit een prachtige telescoop ter beschikking van de school staat.

Vanaf dit schooljaar verleent ook Volkssterrenwacht MIRA zijn medewerking aan dit project. Er is het educatief aanbod aan bezoekmogelijkheden, een uitgebreide bibliotheek staat ter beschikking van leerkrachten en studenten, bezoek aan het observatorium ,en deskundige uitleg over diverse types telescopen en hun gebruik behoren tot de mogelijkheden. Alles op afspraak uiteraard. Voor deelnemende scholen wordt ook een rondleiding voorzien doorheen alle stappen van het kijkerbouwproject samen met een bezoek aan de faciliteiten van de studenten van de vakgroep Fysica en Sterrenkunde in het gebouw S9 campus Sterre van de UGent. Inschrijvingen kunnen vanaf 30 juni 2012 tot 31 november 2012.
Particulieren ook welkom!

Voor inlichtingen; jeanpierre.grootaert@ugent.be
Website kijkerbouw Volkssterrenwacht Armand Pien (VSRUG).
De pagina over schooltelescopen
Een artikel over het project