En we hebben een winnaar... Patrick Claessen wint een fraaie telescoop.

Wie de voorbije maand september vier van de zes Vlaamse Volkssterrenwachten bezocht, kreeg niet alleen een handige planisfeer (draaibare sterrenkaart) cadeau, maar maakte ook kans op een fraaie prijs; een krachtige 20 cm Newtontelescoop op een robuuste parallactische montering.

Tijdens de maandelijkse "Astroclub met Frank Deboosere" op 28 oktober zorgde een onschuldige kinderhand voor de gelukkige winnaar: Patrick Claessen wordt de fiere eigenaar van een Bresser PN 203 (een newtonkijker met een spiegeldiameter van 203 mm, brandpuntsafstand 800 mm, geplaatst op een handige Exos-2-montering).

En we profiteren weerom van een "Astroclub-avond met Frank Deboosere" voor de prijsoverhandiging: op vrijdagavond 25 november (wanneer Frank spreekt over "Astrofotografie, de digitale revolutie") krijgt Patrick enkele grote dozen (mèt inhoud!) overhandigd.

De onschuldige kinderhandDe onschuldige kinderhand

Ook volgend jaar willen we U met een dergelijke wedstrijd aanzetten om niet enkel uw "lokale volkssterrenwacht" te bezoeken. De 6 collega's zijn immers héél sterk complementair: de één heeft een planetarium, de andere legt meer de nadruk op de telescopen of de experimenten, nog een ander is meer gespecialiseerd in cursussen of externe activiteiten, u leert er telescopen te bouwen of waterraketjes lanceren,... Kortom: het loont zeker de moeite om eens bij alle collega's op bezoek te gaan.
In 2012 zal u trouwens 4 maand tijd krijgen voor deze wedstrijd: we starten immers al op 6 juni naar aanleiding van de overgang van Venus voor de Zon, het meest uitzonderlijke hemelfenomeen van volgend jaar...