Events

Zaterdag April 14, 2018
Start: 15:00
End: 17:30

Volgend jaar zal het vijftig jaar geleden zijn dat Neil Armstrong als eerste een voet op de Maan zette. En ook al richtte president Trump begin dit jaar de aandacht van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap terug op de Maan, een nieuwe bemande landing zal nog wel een tijdje op zich laten wachten. Of moeten we eerder naar Elon Musk kijken, die dit jaar met zijn Falcon Heavy een rode Tesla lanceerde richting Mars? Al zou het ook kunnen dat de Chinezen uiteindelijk iedereen de loef afsteken.


Start: 20:00
End: 22:00

Hoe zag de toekomst er vroeger uit?

50 jaar geleden droomde men van vliegende auto's, en zingende robots. Wat is werkelijkheid geworden?

Baanmechanica

Kerbals zijn groene wezentjes van de planeet Kerbin, die verassend veel weten over ruimtevaart.


Vrijdag April 27, 2018
Start: 19:30
End: 22:30

De Aarde, ons veilig eilandje in het grote heelal, is natuurlijk geen geïsoleerde plek die geen uitstaans heeft met al het omringende. Indien we willen weten hoe veilig het is op Aarde, moeten we zeker rekening houden met mogelijke gevaren die ons vanuit de ruimte bedreigen...


Zaterdag Mei 5, 2018
Start: 15:00
End: 17:00

Op 7 mei 2018 zal het exact vijf jaar geleden zijn dat PROBA-V vanop de ESA-lanceerbasis in Kourou met een Vega-raket werd gelanceerd.

PROBA-VPROBA-V

PROBA-V is een kleine aardobservatiesatelliet van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gebouwd door de Belgische firma QinetiQ Space NV uit Kruibeke, die om de twee dagen het volledige aardoppervlak in beeld kan brengen. De satelliet is ontwikkeld om de vegetatie op onze planeet te monitoren, vandaar de letter V in PROBA-V.


Zaterdag Mei 12, 2018
Start: 20:00
End: 22:00

De superbelangrijke lading van één rauw ei wordt verwacht op het Marsoppervlakte.Inhoud syndiceren