Events

Vrijdag Maart 31, 2017
Start: 19:30
End: 22:30

Tijdens de Astroclub van maart kom je tijdens de multimediavoorstelling van Frank Deboosere alles te weten over de subtiele relatie tussen de Aarde en de Maan.

Als wij vanop onze planeet naar de Maan kijken, zien we in de loop van 29,5 dagen de Maan evolueren van een Volle Maan naar het Laatste Kwartier, vervolgens naar Nieuwe Maan, Eerste Kwartier tot we opnieuw de hele Maanschijf als een heldere cirkel zien. Maar eigenlijk duurt de tocht rond de Aarde slechts 27,3 dagen. Vanwaar dit verschil?


Zaterdag April 8, 2017
Start: 20:00
End: 22:00

Wonen in de ruimte

Het integalactische comité voor ruimtelijke ordening heeft jou aangesteld om een kolonie op Mars te bouwen... Benieuwd hoe dat zal aflopen.

Loop met je fiets naar de maan...

Een zeer sportieve activiteit over afstanden in het zonnestelsel.


Zaterdag April 22, 2017
Start: 15:00
End: 17:30

Ons land mag best fier zijn op hetgeen wij op het gebied van ruimtevaart presteren. Een schitterend voorbeeld is het project Proba-V.

Het gaat om een kleine satelliet van de ESA die gebouwd werd door de firma QinetiQ Space uit Kruibeke en waarvoor het VITO uit Mol instaat om de bekomen data te verzamelen, te verwerken en te verspreiden.


Vrijdag April 28, 2017
Start: 19:30
End: 22:30

In ons zonnestelsel is er een opvallend verschil tussen de planeten dicht bij de Zon en de verder weg gelegen planeten. Alleen al qua grootte is dit verschil opvallend, maar ook qua samenstelling gaat het om heel andere werelden. Tijdens de multimediavoorstelling van Frank Deboosere maken we uitgebreid kennis met de planeten die relatief dicht bij ons staan: Mercurius, Venus en Mars.Inhoud syndiceren