Events

Woensdag Juni 6, 2012
Start: 00:00

Op 8 juni 2004 konden we vanuit ons land de planeet Venus over de schijf van de Zon zien trekken. Het spektakel was van begin tot einde waarneembaar onder een stralend heldere hemel.

VenustransitVenustransit

Nu, 8 jaar later, doet het fenomeen zich opnieuw voor, dit maal op woensdag 6 juni 2012. Vanuit onze gebieden kunnen we jammer genoeg dit zeldzame gebeuren niet volledig volgen: Venus bevindt zich reeds voor de zonneschijf op het moment dat de Zon opkomt zodat enkel het einde waarneembaar is.


Vrijdag Juni 29, 2012
Start: 19:30
End: 22:00

Vanavond behandelt Frank Deboosere in zijn multimediavoorstelling de twee buren van de Aarde, de planeten Venus en Mars. Hoewel het sterrenkundig gesproken heel nabije werelden zijn, verschillen ze enorm van de Aarde. Beide planeten zijn al meerdere keren door onbemande ruimtetuigen en robots bezocht, waardoor wij steeds meer over hen te weten zij gekomen. Frank schetst een stand van zaken. En ook geeft hij een idee van hoe het zou aanvoelen om een dagje door te brengen op Venus en Mars.


Zaterdag Juni 30, 2012
Start: 20:00
End: 22:00

We wijken voor een keer af van onze thuisbasis en worden de ruimte ingeslingerd. Slagen we er in om alle hindernissen te overwinnen en veilig naar onze thuisbasis terug te keren???Inhoud syndiceren